Omroep Llink deed onlangs gekscherend een oproep voor een blondjestax met een vette knipoog naar een zekere hoogblonde parlementariër onder ons.  Het burgerinitiatief heeft inmiddels ruim 1300 ondertekenaars. Al heel wat, maar nog lang niet genoeg om in de tweede kamer op de agenda te komen. Daarvoor zijn meer dan 40.000 stemmen nodig. Daarom even een overzichtje van natuurkappers in Nederland. Daarmee kun je zelf al heel wat doen om schadelijke effecten van blonderen tegen te gaan. En natuurlijk om te profiteren van alle andere gezonde producten die deze kappers gebruiken.

Natuurkappers in Nederland
Natuurkapsolon The New World in St. Maartensdijk werkt alleen met plantaardige haarkleuring van Oliebe. Volgers Rose van The New World geeft najaarshenna met rabarberwortel en rozemarijn op grijs een heel natuurlijk blond resultaat. Kapsalon Haarzuiver in Den Haag werkte als eerste in Nederland alleen maar met milieuvriendelijke middelen. Inmiddels voorziet zij andere kappers in Nederland van de natuurlijke kleurstoffen van Oliebe. Zoals Viva La Vida in De Punt,   Huid- en Haarsalon Défi in Wijk en Aalburg en Huis van Groen in Den Haag. Bij De Bruin en Cho met vestigingen in Joure, Heerenveen en Lemmer kun je je milieuvriendelijke kappersbezoek combineren met een heerlijke Spa. Tenslotte is er een Ecosalon Irene in Veldhoven.

Natuurkappers in Vlaanderen
Ook in Vlaanderen zijn er de nodige verantwoorde kappers. Zo is er de biokapper in Gent. Biokapper Olivier in Zulte en Kapsalon Haarfijn in Zele. De natuurkapper in Antwerpen werkt met een eigen verzorgingslijn die uitsluitend natuurlijke grondstoffen bevat. Onder het motto gezond haar is mooi haar. Tenslotte kun je ook terecht bij Haarkunst in Wambeek.

Wellicht heb ik jouw kapper nog over het hoofd gezien. Laat het even weten door te reageren op dit bericht ….. vast bedankt….