Van 1 t/m 7 november 2009 organiseren Puur! uit eten, dé duurzame culi­naire gids en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk, samen de eerste Fairtrade Restaurant Week van Nederland. Je kunt de hele week verantwoord uit eten en genieten van een (h)eerlijk Fairtrade menu.

fairtradeweek

Inmiddels hoef je geen zoektocht meer te starten om Fairtrade producten te kopen, want door het toenemende aanbod in de supermarkten en warenhuizen kun je doorgaans gewoon bij jouw eigen supermarkt terecht. Maar wanneer je uit eten gaat in een restaurant of eetcafé is dit vaak wat lastiger, vandaar de Fairtrade Restaurant Week.

De hele week worden smaakvolle en duurzame gerechten geserveerd met Fairtrade ingrediënten als  ananas, mango en bananen, maar ook avocado, vanille, rijst, chocolade, honing, wijn, olijfolie en vruchtenbier. De kwaliteit staat uiteraard voorop, maar smaakbeleving en het verhaal achter het product gaan hand in hand. Want een gerecht met een mooi verhaal smaakt immers nog beter!

Zoek op de website een restaurant bij jou in de buurt en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij dit zelf samen te stellen. Natuurlijk moet er minimaal één Fairtrade ingrediënt in elk gerecht zijn verwerkt. En indien mogelijk natuurlijk liefst zoveel mogelijk.