deurspiegelkleinOpvallend: afgelopen weken melden verschillende webshops dat ze niet alleen online meer te vinden zijn, maar ook een “echte” winkel hebben geopend.

Na 5 jaar als webwinkel opende Sincero Fair Fashion op de Dag van de Duurzaamheid 2009 een eigen winkel in Utrecht. Ze verkopen er kleding voor dames, heren en kinderen van duurzame merken zoals M’Braze, Global Woman en Lana Natural Wear. ‘Ik hoorde vaak van klanten dat ze kleding liever pasten dan online kochten.’, vertelt Gonny Jeths over haar idee voor een winkel. ‘In Utrecht was nog relatief weinig fair fashion. De gemeente verhuurde dit pand en die kans heb ik gegrepen.’ 

De Utrechtse vestiging van Nukuhiva, de winkel van Floortje Dessing bevindt zich op een steenworp afstand. Dat is mooi te combineren dus….. 

Een ander voorbeeld is webwinkel Meer dan Mooi. Al regelmatig was Nancy De Poorter te vinden op beurzen, festivals en de eigen Meer-dan-Mooi avonden. Maar nu opent ze op 27 september de winkeldeuren in het Vlaamse Zammel.