pieperpad

Nog een paar weken vakantie: genoeg tijd om een traject van het Pieperpad af te leggen!

Het Pieperpad is een fietsroute die voert van het Friese Munnekezijl naar het plaatsje Hengstdijk in Zeeuws-Vlaanderen, vlakbij de grens met België. Het pad slingert langs biologische aardappeltelers, restaurants, mooie natuurgebieden en gezellige Bed & Breakfasts. Het Pieperpad is een initiatief van Greenpeace en Biologica om de biologische aardappel en de voordelen van een duurzame productiewijze beter te leren kennen.

gidsjeDe route van het Pieperpad kun je vinden in de speciale ANWB gids ‘Lekker fietsen, 1000 km Piepers’. Dit gidsje is te bestellen via www.pieperpad.nl en kost €9,95. Er staan ook veel weetjes over de aardappel in. Wist je bijvoorbeeld dat de aardappel oorspronkelijk uit de Andes komt? En dat een Belg ervoor gezorgd heeft dat ie in Nederland terechtkwam? Maar je leest er ook over de verschillende aardappelrassen die er zijn. Je kunt al die soorten met eigen ogen bekijken op demonstratievelden langs de route.

Nieuwe pieper
En als je nu ook nog voor 31 oktober 2009 een naam bedenkt voor de nieuwste biologische aardappel.…..dan maak je kans op een compleet verzorgd weekend in een Pieperpad-Bed & Breakfast, met diner in een Pieperpadrestaurant. Kijk op de website voor meer informatie.