lampekap

Ga je binnenkort toevallig op reis naar Cambodja? Maak dan even een stop in Phnom Penh, Street 172, House 19 Deo. Daar vind je de Aw’-kun shop, een winkel met heel veel mooie producten. Ze worden gemaakt door kwetsbare mensen uit de sloppenwijk Anlong Khong. Zij krijgen een eerlijk salaris voor hun werk.

tuktukDe winkel is in 2008 opgezet door Actieve Hulp Cambodja. Naast een sfeervolle winkel is Aw´-kun een werkgelegenheids- & trainingsproject. In de winkel worden ook producten van 5 andere NGO’s verkocht. Bovendien kun je er een romantisch toertje in een TukTuk boeken. De chauffeurs geven 30% van hun winst aan het project.

De Aw’-kun Shop+Help is nu 1 jaar open. De reacties zijn  positief, maar de winkel moet hard vechten om een plekje op de markt te veroveren… Mocht je daarom niet in de buurt van Phnom Penh komen, dan kun je ook wat kopen via de webshop. Deze lampenkap bijvoorbeeld. Ook zijn er hele mooie gordijnen en kussens te koop. Met de handgemaakte producten kun je je huis prachtig decoreren. Weer eens wat anders dan een Ikea-interieur…