fietstour-in-sowetoOp zaterdag 27 en zondag 28 juni 2009 vindt het 21ste Afrika Festival plaats in Hertme. Dit jaar is het festival weer geheel anders dan voorgaande edities. Geen enkele groep trad eerder in Hertme op. Op de planken staan op de kop af 100 artiesten uit zeer verschillende Afrikaanse landen.

 

Diverse muzieksoorten

Er is aandacht voor traditionele muziek, die aan het begin van het programma geplaatst is en voor meer moderne muziek. Liefhebbers van traditionele muziek zullen ongetwijfeld genieten van de Zawose Family en de Culture Musical Group, beide uit Tanzania. Voor de djembé liefhebbers is er de absolute grootmeester Mamady Keita uit Guinée-Conakry.

 

Muziek tussen modern en traditioneel wordt “tradi-modern” genoemd. De trancemuziek van Kasai AllStars is daar een voorbeeld van. Ze maken van de woeste ritmes van hun voorvaderen een nieuw stadsgeluid, waarbij elektrische versterking en vervorming een essentieel onderdeel is.

 

Op www.openluchttheaterhertme.nl vindt u het programma-overzicht met alle optredens.

 

Afrikaanse markt

Naast het optreden van de diverse Afrikaanse groepen vormt de markt een belangrijk onderdeel van het Afrika Festival. Er is hier van alles te beleven. Gezellige veelkleurige kraampjes met Afrikaans artikelen, van djembé’s tot sieraden. Handwerkslieden demonstreren er hun ambacht en tal van eettentjes bieden een proeve van de Afrikaanse keuken.

 

Verantwoorde en duurzame reizen naar Zuidelijk Afrika

Ook Fair Mundo Travel is te vinden op de Afrikaanse markt. Fair Mundo Travel is een bijzondere reisorganisatie. Bijzonder vanwege de volledig op maat gesneden reizen waarin de reiziger het land en haar bevolking zo goed leert kennen. Ook bijzonder doordat alle reizen van Fair Mundo Travel bijdragen aan betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Bezoek zaterdag stand nummer 197 op het Afrika Festival om kennis te maken met de reisorganisatie en de mogelijkheden voor reizen naar .

 

 

Meer informatie over  reizen: www.fairmundotravel.nl/voorbeeldreizen/voorbeeldreizen.html

 

Meer informatie over het Afrika Festival: www.openluchttheaterhertme.nl

 

Meer informatie over de verantwoorde en duurzame reizen van Fair Mundo Travel:

www.fairmundotravel.nl/over/verantwoorde-duurzame-reizen.html

 

Fair Mundo Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden.