LevensboomBij het Belgische Fairytale bestel je Fair Trade producten zoals bijvoorbeeld een levensboom met mandjes die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld tractaties op school, doopsuikers, bedankjes bij een bruiloft enzovoort.

Eén levensboom en 100 mandjes zorgen ervoor dat er in Kenia een jaar lang een kind naar school kan. Je hebt al een kleine boom voor 15 euro en een grote boom voor 23 euro. De bomen kun je meerdere keren gebruiken, ze gaan niet kapot. De mandjes kosten 1,10 euro.

De levensboom wordt gemaakt van bananenbladeren. Aan z’n takken hang je kleurrijke mandjes met een klein cadeautje erin. De levensboom en de mandjes zijn afkomstig uit Nairobi, Kenia.

In 1992 startte een Keniaanse vrouw de school waar het geld naartoe gaat. Een school voor de allerarmste kinderen van Kibera, de grootste sloppenwijk van Oost-Afrika. Op dit moment telt de school 400 kinderen, onder wie 75% (aids)weeskinderen. Sommige kinderen gaan er niet enkel naar school, maar hebben er ook hun thuis gevonden.

Met deze boom vier je niet alleen bijvoorbeeld de geboorte van je eigen kindje: je geeft ook een kind in Kenia de kans op een beter leven.  Dat is toch een mooi idee tijdens een feestje!