jansje

De wereld van Jansje is een oase in de stad. Een bijzondere winkel, prachtig ingericht, en met mooie en duurzame producten uit de hele wereld. 

In de winkel werken goed opgeleide medewerkers van De Hartekamp, een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Jansje is meer dan alleen een winkel, daarom is de naam de wereld van Jansje.
En waar vind je wereld van Jansje? Middenin Haarlem, vlabij de Grote Markt.

stoel

In de wereld van Jansje vind je bijvoorbeeld Mukwa Originals stoelen, gemaakt van Mukwa, een Zambiaanse houtsoort. Het hout heeft dezelfde kwaliteit als eiken en de warme uitstraling van kersenhout. Het ontwerp van de Mukwa Orignals stoelen is van Piet Hein Eek.
De stoelen zijn gemaakt door Mozes Samulesu. Hij is timmerman en woont en werkt in Solwesi in Zambia. Mozes is gehandicapt maar runt toch een eigen bedrijfje.  En voor elke Mukwa stoel wordt een boom teruggeplant.

Wat heeft Jansje nog meer?
Sieraden van ontwerpster Suzanne van Oirschot bijvoorbeeld. Dat zijn hele bijzondere sieraden gemaakt van oude koekblikken. Zij legt stukjes blik in in zilver van de hoogste kwaliteit. Zo verandert afvalmateriaal in een juweel. En oma’s koekblik in een draagbare herinnering.
En Jansje biedt nog veel meer….
lunchroom tafel2 tafel
Ga zelf maar eens een kijkje nemen in deze mooie wereld. Je raakt er niet uitgekeken. En als je trek krijgt, dan strijk je even neer in de sfeervolle lunchroom achterin de winkel voor een duurzaam kopje koffie en een biologisch taartje van het Wereldbakkertje.