amor_intocableExclusief voor Meer dan Mooi ontwierp Luz Design de bruidscollectie ‘Vonk’. Deze lijn is fairtrade gemaakt in Guatemala. De halskettingen en armbanden hebben mooie symbolische namen. Zo betekent ‘amor intocable’ ‘onkrasbare liefde. Dat is ook direct een eigenschap van de lila jade die in de ketting is verwerkt. ‘Together’ zijn eenvoudig twee schelpen die bij elkaar horen, aan een fijn kettinkje met parelmoerstukjes. In het pronkstuk ‘amor grande’ zit maar liefst 12 uur werk! Daar zijn witte en lila kraaltjes rond lila jade op een brede suède band geborduurd.
 
Voor de eigentijdse bruid: strak met AVE-design
Bruidjes kiezen hoe langer hoe meer voor een gekleurde trouwjurk. Ook zwart-wit is erg in op dit moment. Daarvoor zijn de trouwsieraden van AVE-design perfect. Deze worden aan eerlijke lonen gemaakt in Brazilië. Wat dacht je van een waterval van zoetwaterparels aan zwart draad, of een halsketting van zwarte gehaakte bloemen met parels?
 
Elke dag feest…
Waarom zou je je tot een bruiloft beperken om er een feestje van te maken? Met de cuff armbanden van Luz Design schitter je op een feest, maar kleur je ook een ‘gewone’ dag. Deze armbanden zijn stuk voor stuk uniek!
 
Tomás gaat trouwen
Tomás (23) woont in Guatemala; hij is één van de makers van de sieraden van Luz Design. Van Tomás’ levensverhaal word je wel even stil. Hij groeide op in armoede, in een gezin met 5 kinderen en een aan alcohol verslaafde vader. Ze leefden met 10 mensen in een klein huisje in het dorpje Panabaj, toen orkaan Stan in 2005 hun dorp van de kaart veegde. Sindsdien woont Tomás in een ’tijdelijk’ opvangkamp. Uitzicht op een betere woonplaats is er nog niet.

Maar er is ook goed nieuws: Tomás gaat trouwen! Hij en Francisca zijn al drie jaar samen. Francisca is 22 en heeft een dochtertje, Juana. Ze is niet naar school geweest. Ze wonen samen in een klein huisje, geld voor water of elektriciteit is er niet. Maar Tomás heeft handen aan zijn lijf en wil die graag gebruiken. Hij is tot zijn 14e naar school geweest, maar heeft ondernemerszin en is sociaal. Zijn grote droom is om zijn kinderen later een toekomst te bieden: naar school te laten gaan en niet in grote armoede te laten leven.

Stichting Volar wil mee deze cirkel van armoede doorbreken. Door micro-kredieten te verlenen, kunnen mensen hun eigen zaak uitbouwen en in hun vast inkomen voorzien. Meer dan Mooi wil deze stichting graag steunen. In de maanden juni en juli gaat 10% van de feest- en bruidssieraden naar de stichting Volar. 300€ is nodig om Tomás zijn eigen zaak te laten starten!
 
Wil je deze prachtige sieraden in het echt zien?
Meer dan Mooi heeft naast een webwinkel ook een showroom. Geel is een half uurtje rijden vanaf de Belgische grens. Mail of bel hen om een persoonlijke afspraak te maken. Dat kan ook in de avonduren.