Natasja Kant hoopt met de fair-trade tassen van ‘make everyday happy’ de Nederlandse markt te veroveren. Ze kwam de bijzondere tassen van ‘Make everyday happy’ tegen op een beurs in Parijs. Tassen met een verhaal en met een boodschap, zo bleek nadat ze met de vrouwen achter de fair-trade tassen had gesproken.

makeeverydayhappy‘Make everyday happy’ is een initiatief van de Française Aïssata Malhaire. Samen met  Trang Nguy uit Vietnam maakte zij plannen voor de combinatie van een humanitair project en een bedrijf. Ze bedachten een lijn van allerhande tassen met daarop kleurige borduursels van glimmende pailletjes en kraaltjes, steeds met daarop de tekst ‘Make everyday happy’. Daarvoor richtten de twee een coöperatie op die inmiddels werk biedt aan driehonderd Vietnamese vrouwen. Het project voldoet aan de criteria van de International Labour Organisation (ILO) een VN-instantie die toeziet op de rechten van werknemers wereldwijd.

Natasja brengt deze mooie tassen nu op de markt in Nederland. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar via verschillende winkels en online bijvoorbeeld op de site van FairPresents. Wil je eerst meer lezen over de tassen kijk dan op de website www.makeverydayhappy.com