Altijd al zelf met een 4WD door de afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika willen rijden? Dan is dit je kans!

Fair Mundo Travel biedt een avontuurlijke fly drive waarbij je in een kleine, internationale groep naar afgelegen en ongerepte gebieden van Namibië reist. Na uitgebreide instructies loodst je zelf de 4WD over de meest zanderige en mulle paden. Het konvooi van maximaal vijf 4WD’s wordt begeleid door twee deskundige gidsen. Tijdens deze self drive ervaar je de bush cultuur en natuur van Namibië.

 olifanten-klein 4wd-klein1 bushman-san

 Tijdens deze kampeersafari ontdek je de Kalahari, doorkruis je het ongerepte Khaudum National Park en ontmoet je de grote Okavango en Kwando rivieren in Caprivi. Geniet van de olifanten, nijlpaarden, leeuwen, giraffes, antilopen, wilde honden en buffels. Een ontmoeting met de Mafwe en San (Bushmen) is onvergetelijk. Deze gemeenschappen staan erg dicht bij de natuur en van hen leer je spoor zoeken, vuur maken en eetbaar bushvoedsel vinden. Er wordt gebruik gemaakt van uitstekende 4WD met volledige kampeeruitrusting en een tent op het dak. Af en toe wordt gebruik gemaakt van een camping, maar overwegend wordt in het wild gekampeerd. Olifanten, nijlpaarden en andere wilde dieren doorkuisen ’s nachts het camp!

Het dagprogramma van deze echte Afrika beleving staat uitgebreid beschreven op de Fair Mundo Travel website.  Hier vind je ook informatie over de wijze waarop deze reis bijdraagt aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking.