Bij Funky and Fair vind je de leukste hebbedingen, handgemaakt van gerecycled materiaal uit Afrika. Karen Bosma-Winnubst heeft Funky en Fair opgericht. Zij is geboren in Namibie en heeft er 8 jaar met veel plezier gewoond. Al Image00052.jpgwoont ze nu in Nederland, de band met Afrika is nog sterk. Ze is regelmatig te vinden Johannesburg en Kaapstad en komt daar elke keer weer in aanraking met de armoede en slechte leefomstandigheden van de Afrikaanse bevolking. Van daaruit is het idee ontstaan om lokale kunstenaars (veelal uit townships) een kans te geven op een betere toekomst door hun unieke creaties naar Nederland te importeren en hier onder de aandacht te brengen.

De producten van Funky and Fair worden ingekocht bij een aantal kleine fair trade organisaties in Zuidelijk Afrika en bij de vervaardigers zelf. De fair trade organisaties zetten zich in voor het stimuleren van werkgelegenheid voor de mensen uit de townships. Ze verzorgen opleidingen voor hun medewerkers en zorgen ervoor dat de kunstwerken nationaal en internationaal onder de aandacht worden gebracht. Hiermee krijgen de kunstenaars alsook hun familieleden een kans op een betere toekomst!

Bovendien zijn veel artikelen gemaakt van gerecycled materiaal. Hierdoor krijgt het afvalmateriaal een tweede leven en draag je bij aan een beter milieu. Dus op naar Funky en Fair en zoek een mooi kado uit Afrika uit.