Vanavond een uurlang in het donker gezeten. Want het was “Earth Hour”, een wereldwijde campagne om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Dus deden wij om half negen alle lichten uit. En dat  was eigenlijk heel knus, zo in het donker bij elkaar zitten met alleen een paar kaarsjes aan. En – dat moet ik toegeven – ook de televisie gaf nog wat licht… Een beetje een oranje gloed, want het Nederland elftal speelde tegen Schotland.
Volgens een berichtje op Volkskrant.nl begint de campagne Earth Hour ook in Nederland aan te slaan. Er was vanavond een kleine afname in het energieverbruik waarneembaar en naar schatting hebben zo’n 100.000 huishoudens meegedan. Een mooi resultaat! En waarschijnlijk heeft de actie ook nog wel wat langer effect. Als je zo een uurtje in het donker hebt gezeten, laat je waarschijnlijk minder snel her en der in huis de lichten branden…

kaarsen

Op Flickr kun je foto’s bekijken die mensen vanavond in en van de duisternis hebben gemaakt.