repair

Platform 21, centrum voor vormgeving, mode en creatie, start het project Repair. Daarmee maakt het een statement tegen de wegwerpmaatschappij. Het repareren van spullen is volgens Platform 21 een ideaal alternatief voor recycling én voor het steeds maar nieuwe spullen kopen.
Daarom heeft het een manifest opgesteld met 11 grondbeginselen, zoals ‘elk product moet te repareren zijn’ en ‘repareren is een creatieve uitdaging’. Aanvullingen op het manifest zijn welkom. Ook vraagt Platform 21 aan iedereen om ingenieuze reparaties of tips door te geven.

sokOp vrijdag 13 maart organiseert Platform 21 een Repair Night. Want wie weet bijvoorbeeld nog hoe ie een sok moet stoppen? Tijdens deze avond krijg je allerhande voorbeelden van reparaties: oude, ambachtelijke methoden en snelle, moderne “fixes”. Heb je zelf een geliefd voorwerp dat kapot is? Neem het mee, want wie weet is er wel iemand die weet hoe je het kunt maken!  De avond begint om 20 uur. Gastvrouw is Andrea van der POl (Vroege Vogels). Het adres: Prinses Irenestraat 19, 1077 WT Amsterdam. Voor meer informatie zie de website!