Op 28 maart 2009 om 20.30 uur gaat het licht weer uit. Over de hele wereld zullen steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens een uur lang ‘op zwart gaan’: Earth Hour.

Earth Hour is een actie van het internationale Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering. Het werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australie. Vorig jaar deed de rest van de wereld mee. Ruim 50 miljoen mensen deden toen een uur lang het licht uit.

Waarschijnlijk gaat Earth Hour 2009 dit record overtreffen. Er zijn al meer dan 350 steden die hebben laten weten dat ze meedoen. Ook veel opvallende gebouwen en monumenten zullen tijdens Earth Hour in duisternis zijn gehuld.

Het Wereld Natuur Fonds roept ook in Nederland zo veel mogelijk mensen, steden en bedrijven op om zich aan te sluiten bij Earth Hour: doe het licht uit tegen klimaatverandering!