Ben je op zoek naar een mooie houten vloer? Neem dan eens een kijkje bij the Best Wood Company. Dit bedrijf maakt en levert houten vloeren met FSC-certificaat. Dat betekent dat zij vloeren maken van hout uit bossen die verantwoord beheerd worden.

Waarom is duurzaam bosbeheer zo belangrijk?
Bossen zijn onmisbaar voor mens en natuur. Toch gaat er elk jaar een gebied bos van vier keer de grootte van Nederland verloren. Duurzaam bosbeheer is een belangrijke manier om dit tegen te gaan. Steeds meer mensen, bedrijven, overheden en organisaties vinden duurzaam bosbeheer belangrijk.

Maar hoe kun je zien of het hout dat je wilt kopen uit een duurzaam beheerd bos komt? Daarvoor is het FSC-keurmerk.
FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer). Het is een onafhankelijke organisatie die actief is in 73 landen. Het onafhankelijke FSC-keurmerk geeft zekerheid: hout met dit keurmerk komt uit verantwoord beheerde bossen. De FSC-standaard stelt eisen aan de bosbeheerders op het gebied van milieu, sociale aanpak en economie. Bijvoorbeeld:
• Bescherming van de ecologische functies en de biodiversiteit.
• Erkenning en respect voor de rechten van inheemse volkeren.
• Goede arbeidsomstandigheden en een goed salaris voor bosarbeiders.
• Aandacht voor de economische continuïteit van bosbedrijven en instandhouding van de bedrijfstak.

De Best Wood Company is aangesloten bij FSC Nederland. Het bedrijf koopt het hout direct bij de bron in. Hierdoor is het niet duurder dan hout in de reguliere handel. Ook de kwaliteit van het hout is even goed als die van regulier hout. Bovendien ondersteunt de Best Wood Company diverse campagnes van het Wereld Natuur Fonds. Reden genoeg om een mooie vloer uit te zoeken bij de Best Wood Company. Het bedrijf heeft vestigingen in Haarlem en in Renkum.