We hielden ze al een tijdje in de gaten: de Neuteboom koffiebranders uit Almelo. Zij leveren hun bijzondere koffie al een tijdje aan bedrijven en instellingen. Het goede nieuws nu: hun Redbeans koffie is nu ook te koop in de supermarkt. Op de website kun je lezen waar precies.

Volgens kofiegekken Gilbert Willemsen en Jan Willem Top van Neuteboom maak je de lekkerste koffie van rode bonen. Bij gewone koffie gaan de groene (onrijpe) en rode (rijpe) bessen gewoon door elkaar. Machines trekken alle bessen tegelijk van de struik af. Dat is goedkoper, maar het gaat ook ten koste van de smaak. Daarom worden de koffiebonen van Redbeans met de hand geplukt. Door werknemers van kleine coöperaties die er een eerlijke prijs voor krijgen.

Redbeans is bovendien de eerste koffie die het HIER-logo mag dragen. Dat betekent dat de koffie klimaatneutraal geproduceerd wordt. Hoe doen de koffiebranders dat? Zij hebben gekozen voor biologisch geteelde koffie, voor aluminiumvrije verpakkingen en voor groene energiebronnen. Redbeans maakt bij de productie gebruik van groene stroom en biologisch opgewekt gas. Hierdoor wordt bij de productie nog maar weinig CO2 uitgestoten. De resterende CO2 wordt gecompenseerd.

De koffiebranders leggen zelf niet zo de nadruk op de schone en eerlijke productie. Hun motto is: Het leven is te kort voor slechte koffie!