In Wilma’s wereld kun je nu prachtige kerstaccessoires kopen gemaakt van de meest uiteenlopende materialen zoals nylonkousen, maïsbladeren, brooddeeg en jute. Wilma vond ze in landen als Peru, de Filippijnen, Mexico en Brazilië. Dus zoek je iets origineels voor in je kerstboom? Bezoek dan eens Wilma’s Wereld.

Bijzondere kerstversiering vind je ook in de webshop FairyGood. Bijvoorbeeld deze glimmende kerststerren. De ster met rood en wit is gemaakt van capiz. Dat is een platte oesterachtige schelp uit de wateren rond de Filippijnse eilanden. Doordat capiz doorschijnend is, is het een erg mooi materiaal voor allerlei decoraties

Natuurlijk hebben ook de wereldwinkels en Fair Trade Shops dit jaar weer prachtige kerstballen, kersthangers, kerstgroepen en andere versiering om je huis op een mooie manier te versieren. Op de websites kun je zien of er een vestiging bij jou in de buurt is.

Verder heeft de Hema heeft dit jaar  drie speciale fair trade kersthangers van het Return to Sender project van Katja Schuurman.
Braziliaanse vrouwen maakten deze vrolijke vilten kerstversiering met de hand. Zij versierden ze met pailletten en linten.

En ben je tot slot nog op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner? Kijk dan eens op de website van Fairfood. Daar staan recepten op die én lekker én fair zijn.