De winkels met de naam FATES in Leiden en Amsterdam hebben een uitgebreide serie tassen, sjaals en sieraden op basis van Fair Trade.
Nederlands design en handgemaakt, samen met de lokale bevolking in verschillende ontwikkelingslanden, staan garant voor een bijzondere en exclusieve collectie accessoires. De producten bij Fates zijn van natuurlijke materialen zoals edelstenen, zilver, zijde, keramiek en diverse gerecyclede producten.

Het nieuwste project van Fates is gelegen in West Bengalen aan de oostkust van India. In deze landelijke omgeving wordt door een heel dorp geweven. Elk hutje heeft een weefgetouw waarop schitterende zijden sjaals worden gemaakt in adembenemende kleuren. Het weversdorp maakt deel uit van een collectief. Dit collectief zorgt voor scholing, medische voorzieningen en een vast maandelijks salaris voor de wevers.
Een uniek product met oog en zorg voor mens, dier en milieu.

Lees er alles over op de website van FATES. Er is nog geen webshop op de site. Maar de accessoires kunnen eventueel wel per email besteld worden.