Al eens onder een kartonnen doos geslapen? Waarschijnlijk niet. Maar er zijn in Nederland wel duizenden jongeren die op straat leven. En die slapen wel eens op straat. Op een bankje of onder een kartonnen doos.

Peggy van Neer (copywriter) en haar vriend Erik van Loo (vertegenwoordiger in de sportbranche) trokken zich het lot van deze jongeren aan en bedachten een ludiek plan. Ze ontwierpen het dekbed Le Clochard en brachten het op de markt. Het dekbed ziet eruit als een uitgevouwen kartonnen doos.
Je kunt dit originele dekbed bestellen via de website. Er is een eenpersoonsdoos, een tweepersoonsdoos en je kunt ook kiezen voor twee kussenslopen.

40% van de opbrengst van het dekbed gaat naar Stichting Zwerfjongeren Nederland. Met de inkomsten ondersteunt de stichting woonprojecten. De jongeren worden er begeleid naar werk of een opleiding. De laatste jaren zijn met hulp van SZN al 10 jongerenpensions opgericht: in Amsterdam, Breda, Enschede, Haarlem, Leeuwarden, Nijmegen, Roermond, Heerlen, Rotterdam en Tilburg.
Dus door onder deze kartonnen doos te slapen, help je een zwerfjongere eronder vandaan.