De naam van het nieuwe webwarenhuis Tansy betekent eeuwig leven en verwijst naar een eeuwig leven voor onze planeet. Nu is eeuwig leven misschien wat veel gezegd, maar duurzaamheid staat in ieder geval centraal.

Tansy is een initiatief van Karin Boymans. Haar droom was ooit een reformwinkel  of een winkel in dierproefvrije cosmetica te openen. Langzaam is het plan geboren om een duurzame webwinkel op te zetten. Belangrijk daarbij vindt Karin de balans tussen mens-, dier- en milieuvriendelijk aan de ene kant en met je beide benen op de grond aan de andere kant. Dat je er met een gerust hart kunt winkelen, en dat je ook mag genieten van de mooie dingen die er zijn, zonder dat er een filosofie of levenswijze aan vast hoeft te zitten; dat je je er ook welkom voelt als je niet per se op zoek bent naar duurzame dingen. Zodat het makkelijk(er) wordt om duurzaam te winkelen voor iedereen.

Alle aangeboden producten zijn gemaakt zonder kinderarbeid en verkregen voor een eerlijke prijs. Veel van de artikelen bij Tansy zijn gemaakt van biologische grondstoffen ( bv EKO, BDIH, Max Havelaar). Anderen zijn geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Omdat Tansy niet alleen inkoopt in Nederland maar ook daarbuiten, vind je naast een aantal bekende merken, zoals Fair Trade Original, Dilmah, Ecotton en Lavera, ook artikelen die je niet zo snel in Nederland tegen zult komen, zoals rompertjes en T-shirts van biologisch katoen van Piccalilly, luxe woonaccessoires uit Denemarken en lieve elfenjurkjes en prinsessenrokjes.

Al met al een duurzaam webwarenhuis met een breed en origineel assortiment aan dames-, heren- en kinderkleding, speelgoed, woonaccessoires, wenskaarten, knuffels, cosmetica, schoolartikelen, thee, koffie en chocola. Bekijk het zelf op www.tansy.nl.