Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat de komende maanden campagne voeren onder het motto ‘Geloof jij dit?’ De organisatie wil de ongelofelijke schoonheid van de natuur laten zien, en daarmee het belang van natuurbescherming benadrukken.

In kranten, op radio en televisie wordt vanaf 24 november elke week een vraag gesteld over opmerkelijk gedrag van dieren. Het antwoord op die vragen is de vinden op de website van het WNF. Daar vind je ook foto’s, films en geluidsfragmenten van bijzondere natuurverschijnselen. Bijvoorbeeld van manieren die dieren gebruiken om te overleven. Wist je bijvoorbeeld dat er  zoogdieren zijn die uren onder water kunnen blijven? En kende je de blauwpoot Jan van Gent al? Deze vogel stampt met zijn knalblauwe poten om een vrouwtje te verleiden. Wist je dat er apen zijn die veel meer hersenen hebben dan wij? 
Vanaf 24 november kun je op de website je natuurkennis testen. Als je meedoet maak je bovendien kans op een reis naar een WNF-project in Suriname!

National Geographic Channel ondersteunt de campagne van het WNF met een bijzondere serie documentaires die vanaf 21 december wordt uitgezonden (elke zondagavond om 18.00 uur).