Stoere en modieze fair trade spijkerbroeken… Waar vind je die? Ik ontdekte zojuist weer een merk: Circle of Trust. Het merk bestaat sinds 2005 en heeft tot nu toe alleen jeans voor vrouwen in de collectie. De mannenlijn is in ontwikkeling. Circle of Trust vind je bijvoorbeeld bij alle filialen van de Bijenkorf, Raak en Maison de Bonneterie.

Circle of Trust zet zich in voor eerlijke en mensvriendelijke handel. De cirkel van Circle of Trust heeft vier knopen. Drie daarvan staan voor de waarden van het bedrijf. De eerste knoop staat voor verantwoordelijkheid, de tweede knoop staat voor bewustzijn en de derde knoop staat voor een schoon productieproces.
De vierde knoop is de sluitende knoop. Deze kun je zelf een betekenis geven. Waarom koop jij een eerlijk jeans? Welke waarde past bij jou?

Circle of life jeans zijn er in verschillende uitvoeringen, onder andere ook in vintagelook jeans, in zwart, roze, geel en blauw. Ze zijn ook te koop via enkele webshops, bijvoorbeeld via Wat mooiMode-petillante, jeansonline en Label 54.
Zou Máxima er al een hebben?