Al eerder berichten we over de Frrry Ville tassen van Ferry Meewisse. Deze mooie tassen zijn gemaakt in India. Hij ontwerpt daarnaast nog allerlei andere tassen en accessoires. Zo is daar de fraaie Rivet serie tassen. Deze worden weliswaar niet in India gemaakt maar zijn wel van biologisch gelooid leer gemaakt. Dat is mooi voor het milieu want tijdens het looien worden geen zware metalen gebruikt. Een wonderlijk gevolg van het weglaten van de zware metalen is volgens de ontwerper dat het leer er daadwerkelijk lichter van gewicht wordt.

Rivet betekent zoiets als klinknagel. Centraal element in de serie is de bevestiging van de handvatten; niet op het pand gestikt, maar erin ‘geklonken’. Verder is de constructie van de modellen eenvoudig en inzichtelijk. De tassen zijn niet gevoerd en daarmee is de opbouw van de tas goed te zien. Al met al een erg fraaie serie. De Rivet tassen zijn verkrijgbaar bij webwinkel Meer dan Mooi.

Ook heeft Meer dan Mooi de bijpassende riemen in het assortiment. De riemen zijn ook gemaakt van biologisch gelooid leer en zijn verkrijgbaar in de kleuren purper, zwart en lichtbruin. Ze zijn mooi, sterk en perfect afgewerkt.