Op een speciale actiesite vragen Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief je handtekening voor een krachtige klimaatwet.
Hoezo een klimaatwet? Nou dat zit dus zo…

Overal op aarde zien we tekenen van een snel veranderend klimaat. Temperatuurrecords, toename van extreme regenval en ongebruikelijke droogtes zijn daarvan het bewijs. Het ijs op de Noordpool en het landijs op Groenland smelten veel sneller dan gedacht. Ook zijn er aanwijzingen dat de klimaatverandering zichzelf kan versnellen met mogelijk dramatische en onomkeerbare gevolgen.


Het doel van de regering is om de uitstoot van broeikasgassen in 2020 met 30 procent te verminderen. Dat is goed, maar het doel is te ver weg en te vrijblijvend. Dat kan beter. De Klimaatwet knipt het doel voor 2020 op in haalbare tussendoelen: elk jaar minstens 3 procent minder uitstoot van broeikasgassen.


Download flash player om de blogbattle banner te zien.


Inmiddels hebben al meer dan 70.000 mensen getekend. Doe ook mee aan de actie en teken hierboven!


Nog even op een rijtje: