Als klein kind speurde ontwerper David Graas al de stoep af op zoek naar “dingen”. Elke dag vond hij wel iets interessants: een stukje glas, een schroef of een kraal. Hij stelde zich dan voor dat die dingen daar speciaal op hem hadden liggen wachten. Elke dag weer liet hij zich verrassen door de dingen op de stoep.

In zijn werk laat hij zich nog steeds graag verrassen, nu door nieuwe ideeën die in hem opkomen. Wat hij bijvoorbeeld doet is heel gewoon materiaal in iets bijzonders omzetten. Een goed ontwerp is volgens hem: eenvoudig te gebruiken, betaalbaar, duurzaam én milieuvriendelijk.
Hij is zich ervan bewust dat alles wat hij ontwerpt ook afval is. Dus denkt hij ook na over het leven van het product nadat het afgedankt is. Het moet dan goed te verwerken zijn. Ook gebruikt hij soms afval om er design van te maken.

Op zijn website zie je bijvoorbeeld hoe je van een petfles een vaas maakt en hoe je twee papieren drinkbekers kunt omvormen tot een lamp. Ook staan er voorbeelden op van producten die zijn gemaakt van verpakkingsmateriaal.

Een bijzonder ontwerp van David Graas is deze lamp met de naam “Not a box”. Lamp en verpakking zijn één. In de golfkartonnen doos zitten snoer, fitting, gloeilamp, plafonddop en handleiding voor installatie. De doos zelf is de lampekap. De lamp kost 35 euro en is te koop bij Nonplusultra en Apartdesign.