Veel ondernemers in Afrika willen graag een bedrijfje starten of uitbreiden om hun inkomen te verbeteren. Het enige wat zij nodig hebben om verder te komen is een klein geldbedrag.
Jij kunt ze dat bedrag nu heel eenvoudig lenen. Een mooie, heel directe manier om mensen in Afrika op weg te helpen naar een eigen inkomen. Waarmee ze hun gezin kunnen onderhouden en de kinderen naar school kunnen sturen voor een betere toekomst.

Op de website www.fairspirit.nl lees je precies hoe het werkt. In het kort komt het hierop neer: je kiest zelf een bedrijfje uit dat jou aanspreekt, bijvoorbeeld een kapster, kleermaker of marktkoopvrouw in Afrika. Je leent haar een geldbedrag en volgt via de website hoe het met haar verder gaat.

Unieke aanpak
Uniek aan de FairSpirit aanpak is dat jij via internet rechtstreeks iemand op weg kunt helpen met een microkrediet. FairSpirit werkt hiervoor onder meer samen met MyC4.
Op www.myc4.com vind je een overzicht van ondernemers die op dit moment een lening nodig hebben. Kies je voor een timmerbedrijf in Kenia? Of voel je meer voor de handel in frisdranken? Geef je de man met de schoolbusjes graag een kleine lening of zie je wel een goede toekomst voor de vrouw die kinderkleding verkoopt? Je bepaalt zelf wie je een steuntje in de rug geeft.

Millennium Award 2008
De zo verstrekte microkredieten dragen bij aan het bereiken van Millenniumdoel nummer 1: een einde maken aan armoede en honger. Juist daarom is FairSpirit genomineerd voor de Millennium Award 2008 in Utrecht. RTV Utrecht heeft een portret gefilmd van FairSpirit microkrediet in het kader van de nominatie. Van 1 oktober tot 20 oktober kan iedereen stemmen op de 5 genomineerden. En 21 oktober volgt de uitreiking van de Millennium Award 2008. Kijk op www.fairspirit.nl voor de film en om te stemmen voor deze Wereldprijs.

Doe mee…
En éénmaal op de FairSpirit website, vergeet dan niet om te kijken of er een bedrijfje bij zit dat jou aanspreekt. Nergens kun je zo direct vanuit Nederland een kleine ondernemer in een ontwikkelingsland helpen. Dus doe mee, investeer in Afrika en help een ondernemer op weg!