Tussen Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht ligt het groene hart, een oer-Hollands landschap van 1000 jaar oud. Een gebied met water, veenweiden en moerassen, met polders, koeien in de wei en natuur om de hoek. Een gebied waar je na je werk op adem komen. Waar je in het weekend kunt fietsen met je kinderen. Lekker in het groen en dichtbij huis.
Maar hoe lang blijft het groene hart nog open en groen? Op steeds meer plekken worden stukjes groen van het groene hart afgeknabbeld….

    

Natuurmonumenten vecht daarom voor het behoud van het Groene Hart. Natuurmonumenten wil de natuur verder uitbreiden èn beter toegankelijk maken. Jij kan daarbij helpen. Heel eenvoudig… door een glimmis te bestellen. Een glimmis is een reflecterend groen hartje. Je kunt het gebruiken als sleutelhanger of als sieraad aan je tas of jas hangen. Met een glimmis laat je zien dat jij het groene hart een warm hart toedraagt!
Dat kun je nog eens benadrukken door een leuke foto van jou met je glimmis te maken en die te uploaden op de website van Natuurmonumenten.
De opbrengst van de Glimmis-actie gaat naar nestelplaatsen voor bedreigde purperreigers in de Nieuwkoopse Plassen en naar het herstel van kwetsbare trilvenen bij Tienhoven.
Je helpt dus direct mee aan de bescherming van de natuur in het Groene Hart! Meteen een Glimmis kopen?