Topmodel en fotograaf Helena Christensen heeft voor het Deense kinderkledingmerk Name it een collectie ontworpen van biologisch katoen. De collectie bestaat uit 10 kledingstukken voor jongens en 10 voor meisjes en ligt dit najaar in de winkels. Tijdens het ontwerpen keerde Helena in gedachten terug naar haar eigen kindertijd. Ook haar eigen zoon Mingus gaf haar inspiratie bij het ontwerpen van de kleding. De collectie is voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

Een deel van de opbrengst van deze collectie gaat bovendien naar een goed doel: het CCPI (Chernobyl Children’s Project International). Dit is een project voor kinderen die het slachtoffer zijn geworden van de kernramp in Tsjernobyl in 1986.

De collectie Helena Christensen for Name it is te koop via de webshop. Die is wel in het Deense en ook de prijzen zijn in Deense kronen (100 kronen is ongeveer 13 euro). Name It-winkels vind je in Nederland in een aantal steden: Breda, Dordrecht, Enschede, Haarlem, Hilversum, Leiden, Maastricht, Spijkenisse en Zoetermeer. De verkoopadressen vind je in de “store locator”.