Waan je in Venetië, maar dan dichtbij huis…

Wil je een bijzondere stedentrip maken, maar niet te ver van huis? Ga dan eens naar Gent. Daar kun je vanaf morgen bijzondere boottochten maken.  Gent heeft namelijk een nieuwe rederij: Viadagio.
 
Viadagio betekent letterlijk langzame weg. Via Viadagio kun je een duurzame rondvaart boeken. De houten boten zijn – volgens fair trade principes – gemaakt in Bangladesh. Ze hebben geen motor, maar worden door mankracht voortgestuwd. De schipper roeit of puntert met de boot door de Gentse binnenwateren. Al varend ontdek je de rijke Gentse geschiedenis en word je je bewust van het verleden. Je kunt tijdens de tocht even tot rust komen, verwonderd raken en luisteren naar de stilte…

De boten zijn de hele dag beschikbaar, bijvoorbeeld ook bij zonsopgang of zonsondergang, of  midden in de nacht. Een boot huren kan vanaf zes personen; er kunnen maximum 12 mensen mee. Prijs: 20 euro per persoon (een drankje en een hapje inbegrepen), kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro. Voor een gids (niet verplicht) betaal je 50 euro extra. Voor meer informatie bel 09-2250786 of kijk op de website.