De kleding van Kipp Company wordt gemaakt van oude jeans en een mix van oude en nieuwe stoffen uit Europa en Afrika. Dat levert een originele én verantwoorde kindercollectie op!

KIPP company is het bedrijf van Mariel Beemster en Inge Dommerholt. Zij richten zich volledig op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat houdt in dat ze bij alle bedrijfsprocessen zo verantwoord mogelijk te werk gaan. Ze houden altijd rekening met mens en milieu.

Kipp Company won in 2006 een prijs in de Bid Challenge, een actie om ondernemerschap in  ontwikkelingslanden te stimuleren. Het geldbedrag (7500 euro) is gebruikt om het atelier in Gambia op te kunnen zetten. De hele Kipp-collectie wordt daar gemaakt. De arbeidsomstandigheden zijn goed, de werkomgeving is prettig. De medewerkers in het atelier worden opgeleid om zelfstandig een naaiatelier te beheren. Zij zijn allemaal betrokken bij het totale productieproces, van patroontekenen tot het vervaardigen van een geheel kledingstuk. Ook leren zij hoe ze kleding moeten produceren voor de Europese markt..

  

De werkwijze van Kipp levert unieke, kleurrijke kledingstukken op. Wil je dus iets bijzonders voor je kind, neem dan snel een kijkje in de webwinkel. Koop er bijvoorbeeld een hip spijkerjackje, een vrolijke wikkelrok of een stoere bodywarmer en steun daarmee de mensen in het naaiatelier!