Beschrijfbare, brandbare (mooie kaarsjes), draagbare, hoorbare, leesbare, versierbare, betaalbare en vooral veel aaibare cadeautjes vind je bij de Aaibaarheidsfactory.

De Aaibaarheidsfactory is een webwinkel met een hoge aaibaarheidsfactor. Sommige cadeautjes zijn letterlijk aaibaar – zachte gebreide knuffels bijvoorbeeld – andere figuurlijk. Winkeleigenaar Angela vindt producten bijvoorbeeld ook aaibaar wanneer ze op een eerlijke manier gemaakt zijn.

Wat vind je zoal in de Aaibaarheidsfactory?


Mooie gebreide en geweven producten van Kenana Knitter Critters uit Kenia. De Kenana groep is in 1998 begonnen met als doel vrouwen op het platteland aan een inkomen te helpen.  De vrouwen kopen wol in die ter plekke geproduceerd is. Hiervan breien zij woondecoraties, kleding en speelgoed.
Alle producten zijn van 100% zuiver scheerwol in mooie natuurlijke tinten zoals room, bruin en grijs. De kleuren ontstaan door een behandeling met traditionele plantextracten die geen nadelige effecten hebben op het milieu. Elk product wordt persoonlijk gesigneerd door de vrouw die het heeft gemaakt.

Op de website vind je ook deze handgemaakte hennep tas met applicaties van donkerbruin katoen.
De tas is gemaakt in een werkplaats voor ex-lepra patiënten in Katmandu, de hoofdstad van Nepal. 


Kijk eens rond in de winkel. Je vindt er zeker een origineel cadeau! En aan deze symbolen zie je meteen of het een fair trade-, gerecycled- en/of handgemaakt product is.