Vanaf vrijdag 5 september start bij RTL4 het culinaire programma ‘Puur Smaak’. Chefkok Mathijs Vrieze laat in het programma zien dat biologisch verantwoord koken echt wel samengaat met het goede leven. Elke week luidt hij het weekend in met een lekker en verantwoord etentje. Ook laat hij zien dat verantwoord koken geen uren hoeft te duren. Mathijs Vrieze: “Veel mensen hebben ten onrechte het idee dat biologisch koken tijdrovender is en bewerkelijker, maar dat is absoluut onzin. In ‘Puur Smaak’ kook ik met mooie eerlijke producten en dat resulteert in gerechten met een rijkere en verfijndere smaak. Niks ingewikkelds, wel lekkerder.”

In Puur Smaak kookt Mathijs steeds samen met een gastkok die voorheen nooit biologisch kookte. Mathijs laat hem of haar kennismaken met de volle smaak van biologische producten. In elke aflevering krijgt een specifiek ingrediënt speciale aandacht. Dat varieert van seizoensproducten zoals aardbeien of asperges, tot een bezoekje aan een biologische wijngaard.
Puur smaak is vanaf 5 september ieder vrijdag te zien tussen 16.35u en 17.05u op RTL 4.