Een prachtig bericht van de meisjes van Verkade wat mij betreft. Vanaf oktober zal de hele chocolade productie van Verkade Fairtrade chocolade zijn.  Verkade is erin geslaagd haar chocoladeproducten te maken van Fairtrade ingrediënten en op die manier te voldoen aan de eisen van Max Havelaar. Het bedrijf is hiermee de eerste A-merk fabrikant die op zo’n grote schaal chocolade met het Max Havelaar keurmerk op de markt brengt.

Voor je naar de winkel rent nog even geduld. Begin oktober zullen de eerste Fairtrade Verkade producten in de schappen van de supermarkten liggen. Het gaat om het gehele assortiment chocoladerepen, de Chocolade Mini’s, de Fijnproevers chocolade en de Kookchocolade. Vanaf begin 2009 zullen uiteindelijk álle chocoladeproducten die van Verkade in de winkel liggen het onafhankelijke Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade mogen dragen.
Dat wordt (h)eerlijk genieten dus!