De engelstalige website (www.dothegreenthing.com) is een online community die je helpt het groene ding te doen. De bedoeling van “het groene ding” is een boel CO2 te besparen en overheden en bedrijven aan te moedigen dat ook te doen.

Elke maand figureert op de site een nieuw “groen ding”. Maar wat is dat dan, dat groene ding?
Het is allereerst makkelijk. Door iets kleins aan heel veel mensen te vragen heeft het toch een groot effect. En het is creatief. Het gaat vergezeld van verhalen van schrijvers, artiesten en ontwerpers.

Voor de maand juli is het groene ding het uitzetten van machines. Op de website kun je volgen hoeveel Co2 de hele community hiermee al heeft bespaard. De teller staat nu op zo’n ruim 3000 ton. Ook kun je zien dat er al heel wat mensen uit Nederland mee doen, door in te zoomen op de deelnemers kaart. Draag ook jouw groene ding bij en meld je aan op Dothegreenthing.com