Nog tot en met 17 augustus 2008 kun je in het tassenmuseum Hendrikje de tentoonstelling Groene tassen, gloednieuw van gebruikte materialen bezoeken.
Zoals je ook op dit weblog kunt lezen zijn er steeds meer tassenontwerpers die zich bekommeren om het milieu. Hergebruik en duurzaamheid zijn actuele thema’s. Maar hergebruik is niet alleen iets van de laatste tijd. De tentoonstelling in het tassenmuseum laat zien dat ontwerpers ook vroeger al aan recycling deden. In periodes van schaarste als oorlog moesten zij wel creatief omgaan met materialen.
Voor de milieubewuste consument van nu zijn er veel hippe tassen te koop die gemaakt zijn van bestaande, gerecyclede en duurzame materialen. In de expositie zijn bijvoorbeeld tassen te bewonderen van Feuerwear, Freitag en Escama. Tassen die je ook op dit weblog terugvindt en die erg draagbaar en praktisch zijn. Er zijn ook wat extremere modellen te vinden, die waarschijnlijk iets minder handig zijn in het dagelijks gebruik. Zo is er een tas gemaakt van een bh, een tas van stoffer en blik, een van snackbakjes en een van lege soepverpakkingen. Ook de grastas van ontwerpster Paula Pontes is er te bewonderen Zij maakte de tas van kunstgras uit de Arena.

De tentoonstelling ‘Groene Tassen’ kun je van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur bekijken in Tassenmuseum Hendrikje, Herengracht 573, Amsterdam. Entree is € 6,50.
In de museumwinkel kun je ook bijzondere tassen van Nederlandse en buitenlandse ontwerpers kopen.