We berichten al eerder over Guerilla Gardening, voor het vergroenen van de stad. En nu is ook Portable Gardening gesignaleerd, oftewel de verplaatsbare tuin. Met de verplaatsbare tuin van kunstenares Gina Kranendonk is het mogelijk een prachtige tuin in te richten op tijdelijk braakliggende terreinen. Je kent ze wel, vlakbij grote bouwprojecten, in nieuwbouw wijken, bij stadvernieuwing, de kale vlaktes waar je tegenaan kijkt. Met de verplaatsbare tuin zijn deze in een handomdraai groen.

Deze zomer richt Gina Kranendonk in Park Zestienhoven een ecologische tuin in. Park Zestienhoven is een nieuwbouwwijk bij Rotterdam met de nodige kale zandvlaktes. Het wordt een woonwijk ruim van opzet met veel groen en de Portable Garden is daar vast een voorproefje van. Deze tijdelijke tuin staat vol met éénjarige planten; bloemen en tal van groenten. Het ziet er prachtig uit en is een wereld van verschil met de kale zandvlakten een eindje verderop.

Deze portable garden is in opdracht van de gemeente Rotterdam gerealiseerd. Dus voor je als Guerilla Gardener een verplaatsbare tuin gaat inrichten is het wel een idee even met de gemeente te bellen. Anders moet je hem misschien wel heel snel opdoeken…