Deze zomer waait er een frisse wind door het land. Een nieuwe ondergrondse beweging is opgestaan: de Zwarte Hand. Vanaf vandaag zijn hun acties te volgen op TV bij de RVU. Ik heb zojuist (een deel van) aflevering 1 gezien.

Daarin was onder meer Vaas te zien van Reageerbuis. Hij heeft een button gemaakt met daarop de tekst: Ik heb OV, ga je mee? – 40%. In het filmpje deelde Vaas de buttons uit op het station en in de trein.

Toen Vaas zelf nog geen kortingskaart had ging hij vaak op zoek naar een student(e) met een OV-kaart, zodat hij alsnog van korting kon genieten. Om dit wat gemakkelijker te maken bedacht hij de gele button. Daarmee kun je mensen die bereid zijn een medereiziger mee te nemen al van veraf herkennen. Voordelig én gezellig. En goed om het reizen per openbaar vervoer te promoten.
Iedereen met een OV-kaart mag vier mensen meenemen met 40% korting.
De button is gratis! Wil je hem ook bestellen? Kijk op de website hoe dat kan.

Het doel van de Zwarte Hand is om mensen aan te zetten om in actie te komen om zo hun eigen leven of dat van anderen prettiger of leuker te maken.
Ook jij kunt de Zwarte Hand inschakelen, bijvoorbeeld om:
– kleine problemen op te lossen
– een ingesleten gewoonte van iemand uit je omgeving te veranderen
– de maatschappij een spiegel voor te houden
Zwarte Hand is bedacht en wordt uitgevoerd door een groep jonge, enthousiaste TV makers. Het programma is te zien op woensdag om 19:55 uur bij de RVU op Nederland 3.

This entry was posted in Reizen.