Deze zomer bieden de Amsterdamse Hortus en UMOJA Catering een mooie mogelijkheid om kennis te maken met duurzaam eten. Te midden van de planten en bloemen genieten van lekkere, verrassende, maar vooral eerlijke producten. Zo las ik op de website van Slowfood Nederland.  

Op verschillende plekken in de tuin en kassen wordt de gasten telkens een gang van het menu voorgeschoteld.  Bijvoorbeeld een voorgerecht in de Palmenkas en het hoofdgerecht in de kweekkas. Alle gangen zijn samengesteld uit duurzame ingrediënten, eten en drinken dat minder belastend is voor mens, dier en milieu. Dus niet alleen eko en eerlijk, maar bijvoorbeeld ook groente en fruit van het seizoen en producten uit eigen streek.

Laat je verrassen door wellicht meelwormen of sprinkhanen op het menu. Herontdek lang vergeten groenten en leer waarom insecten eten 20 keer milieuvriendelijker is dan vlees eten. Zo biedt dit bijzondere diner doorkijkjes naar de toekomst van ons dagelijks voedsel. Maar bovenal is ‘Proeftuin de Hortus’ een prachtige gelegenheid om heerlijk te dineren op een van de mooiste plekken van Amsterdam.

RESERVEREN AANBEVOLEN

Duurzaam dineren in de Hortus vindt plaats op 22 juni, 6 en 20 juli en op 3 en 17 augustus, van 19.30 tot 22.30 uur. Het menu kost € 49,50 per persoon (inclusief entree). Reserveren kan via info@dehortus.nl of 020-6259021.