Vanaf deze maand kun je bij de Bijenkorf heerlijke biologische drankjes bestellen in allerlei smaken. Ze staan op de kaart van restaurant La Ruche, Café B, het Mode Café of het Literair Café.
Bionade is een drankje zonder alcohol, dat wordt geproduceerd door een voormalige Duitse bierbrouwer. Eind jaren 80 was de kleine brouwerij zo goed als failliet. Brouwmeester Dieter Leipold gaf de moed niet op. Hij droomde ervan een limonade te maken van natuurlijke grondstoffen, zonder chemische toevoegingen. Na jaren van experimenteren heeft hij het juiste recept gevonden. Bionade bevat natuurlijke fruit- en kruidenextracten en calcium en magnesium. Het is er in verschillende verrassende smaken: vlierbessen, lychee, kruiden en gember-sinaasappel. In Duitsland is het nu al een van de populairste frisdranken. In Nederland tot voor kort slechts te koop in naturvoedingswinkels, maar nu dus ook in de Bijenkorf.
Steaz is een hippe energy-drank uit Amerika. Het is een sprankelend drankje op basis van groene thee en rietsap, verkrijgbaar in vier smaken: sinaasappel, framboos, cola en limoen. Biologisch én fair trade! Dus op naar de Bijenkorf en proeven maar!