Tijd voor teenslippers wel te verstaan. In April schreven we al over de Ecosandals. Op het model Han loop ik al enkele weken tevreden rond. Die zolen van autobanden zijn lekker stroef.

Zo met de zomer in aantocht duiken er nog meer teenslippers op al heten ze soms flip flops. Zo zijn er de sjieke Ipanema slippers van het Braziliaanse model Gisele Bündchen. De nieuwe G2B collectie is geinspireerd op water. Ze zien er dan ook prachtig fris uit.

Bovendien zetten Ipanema en Gisele Bündchen gezamenlijk met het Wereld Natuur Fonds zich in voor de Xingu Rivier in Brazilië. Om deze voor de toekomst te beschermen, te onderhouden en schoon te houden. Deze collectie is online te bestellen bij perfectly basics, zolang de voorraad strekt.

 

Van een hele andere orde zijn de flip flops met FSC keurmerk.
FSC keurmerk?
Was dat niet een keurmerk voor hout?
Jazeker, voor verantwoord beheerde bossen inderdaad.

Het rubber voor de flip flops is afkomstig uit een FSC gecertificeerde plantage in Sri Lanka. Verder wordt het rubber op fair trade basis gewonnen en ook de fli flop zelf op fair trade basis geproduceerd in Sialkot. In de wereldhoofdstad van de voetbalproductie, in de fabriek waar ook de eerlijke voetballen gemaakt worden met het Max Havelaar keurmerk.