???????? ????? ????????    

Ben je tussen de 12 en 30 jaar? En heb je zin om een keer back to basic te gaan? Om te overleven en te werken in de natuur? Dan is een vakantie of werkweekend met Woesteland misschien wel wat voor jou.

Van 14 t/m 19 juli kun je bijvoorbeeld helemaal OER gaan in Heidenstein. Je verblijft in een prachtige omgeving, maar zonder elektriciteit en met alleen een waterpomp. ‘s avonds lig je in je slaapzak naast een knisperend vuur. Overdag help je mee de oeroude omgeving met alle oorspronkelijke flora en fauna in stand te houden. Én je leert overleven zonder de gemakken van 2008.

WoesteLand is de landelijke jongerenwerkgroep van het IVN, vereniging voor natuur- en milieu-educatie. In de werkgroep zitten jonge enthousiaste vrijwilligers die activiteiten organiseren in binnen- en buitenland. WoesteLand wil jongeren op een leuke en boeiende manier betrekken bij natuur en milieu. Deelnemers doen vrijwilligerswerk in de natuur, eten vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch.

De activiteiten zijn altijd lowbudget en midden in de natuur. Enthousiaste vrijwilligers begeleiden de activiteiten. Zij zijn ook jong en zelf ooit mee geweest als deelnemer. Elke activiteit heeft een eigen thema, dat als een rode draad door het programma loopt. Er zijn workshops en creatieve activiteiten, en je kunt zelf ook ideëen inbrengen. Het eten maak je samen met de begeleiders klaar.

Op de website van Woesteland kun je zien welke themaweken er nog meer zijn. Enkele zijn overigens al volgeboekt, dus wil je deze zomer nog mee, wees er dan snel bij.