Dit handige product kwam ik tegen op internet: een tasje om plastic zakjes in mee te nemen. Je hoeft dan niet steeds een nieuwe plastic zak te kopen en je hoeft ook niet met losse plastic zakken rond te lopen. Je kunt het tasje gemakkelijk aan je handtas of rugzak vastmaken of in je auto opbergen. Handig voor je boodschappen. En… ook handig voor hondenbezitters! Je kunt een speciaal tasje aan de riem van je hond bevestigen zodat je altijd een paar plastic zakjes bij je hebt om drollen mee op te pakken.

De tasjes zijn bedacht door Bibi Rogers. Zij woont aan de kust in Florida en geniet daar van kiteboarden en kajakken. Tijdens een kajaktocht met haar zoontje moest zij op een gegeven moment dwars door een hele berg plastic zakjes heen roeien. Vlak daarna stond zij weer in de supermarkt waar zij een heleboel plastic zakjes nodig had om haar boodschappen in te doen. Toen ontstond het idee voor de tasjes.
De 4U2reUSE-tasjes gemaakt van gebruikt materiaal zoals oude stoffen, parachutes en kiteboardzeilen, biologische katoen en hennep. De tasjes heten: Ridley, Kemp’s en Olive, allemaal naar de kleinste, bedreigde zeeschildpad.

De tasjes worden gemaakt door 4U2reUSE in Delray Beach, Florida. Je kunt ze bestellen via de website.