Ga je binnenkort in de tuin aan de slag met je grasmat? Of heb je wat potgrond nodig? Bekijk dan eens de producten van ECOstyle. ECOstyle streeft al jaren naar een innovatieve en duurzame bedrijfsvoering. Ze stellen niet de P’s maar de M’s centraal: Mens, Milieu, Maatschappij en Meerwaarde.

Voor het gras heeft ECOstyle een serie bemestingsproducten die het gras niet alleen voeden maar ook het bodemleven bevorderen. Zodat een gezonde grasmat ontstaat die uiteindelijk minder bemesting nodig heeft. Het bodemleven verteert de grasresten die opnieuw als voeding voor het gras dienen.

Een ander typisch ECOstyle product is CocoPeat, potgrond uit 100% kokosvezels. De grondstof ervoor komt uit Sri Lanka. Na de verwerking van kokos tot producten als matten, bezems, en cosmetische oliën blijven kokosvezels als restproduct over, waar niets mee werd gedaan. Met behulp van ECOstyle composteren lokale coöperaties nu op biologische wijze de kokosvezels. Daarna wordt de compost gedroogd en tot balen geperst. De balen gaan in zeecontainers naar Nederland en worden hier verder verwerkt en gebruikt als potgrond.

De producten van ECOstyle zijn bij tal van tuincentra verkrijgbaar, zie ook de verkooppunten op de Ecostyle website. Klik op consument en of eventueel onder het kopje assortiment voor de verkooppunten. Maar nog handiger wellicht: op werkdagen kun je van 8:30 tot 15:00 de ECOstyle infolijn bellen: 0516-433131