We schreven hier al eens een bericht over de Freitag tassen. Mooie, strakke, felgekleurde designtassen gemaakt van vieze oude vrachtwagenzeilen. Die zeilen koopt Freitag op bij transportbedrijven. In de fabriek gaan ze in megawasmachines. Dan komen de kleuren pas echt goed tevoorschijn. Medewerkers knippen de zeilen in kleine stukken en vervolgens kunnen de ontwerpers ermee aan de slag. Zo ontstaan allemaal unieke tassen.
Maar Freitag maakt meer dan tassen. Zo zijn er voetballen van vrachtwagenzeil. Stevige ballen die tegen een stootje kunnen. En verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties, zoals je hierboven ziet. Wat vind je bijvoorbeeld van de vrolijke driekleur rood-wit-blauw?
Net zoals de eerlijke voetballen die bijvoorbeeld in wereldwinkels verkocht worden is de Freitag bal gemaakt zonder kinderarbeid. De bal kost 48 euro (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via de webshop.