Ecosandals: de naam doet denken aan stoffige types met sokken in hun sandalen. Maar neem je een kijkje op de website van Ecosandals dan zie je een hippe, fleurige collectie sandalen en teenslippers. Ze worden gemaakt door mensen in Korogocho, een sloppenwijk in Nairobi, Kenia. Korogocho is een ruige, vervuilde wijk waar veel Kenianen zelfs overdag liever niet komen. Het leven is arm en er zijn weinig mogelijkheden voor de mensen die er wonen. Ecosandals biedt hen een perspectief.

1.gif 2.gif 3.gif

Via de website verkoopt Ecosandals duizenden sandalen aan mensen in Europa en Amerika. Alle sandalen en slippers zijn gemaakt van oude autobanden, soms gecombineerd met stof soms met kralen, leer of stro.

Ecosandals is een Amerikaans initiatief. De Amerikaanse medewerkers werken allemaal op vrijwillige basis. Niemand van hen verdient een salaris. Er zijn nu ongeveer dertig Kenianen in dienst bij Ecosandals. Zij maken de sandalen en runnen het bedrijf. Ze verdienen een salaris en kunnen trainingen volgen om zich verder te ontwikkelen.
Op de website kun je de verhalen lezen van een paar medewerkers wiens leven helemaal veranderd is sinds ze sandalen gingen maken.
Dus, neem eens een kijkje in de webshop en koop zo´n hip paar sandalen. Je ondersteunt de mensen in Korogocho, je stimuleert het hergebruik van afval én je krijgt een paar mooie sandalen thuisgestuurd. Mij lijkt het model Han wel wat! 4.gif