1dinky.jpg

Altijd al eens met een ezel willen wandelen? Dat kan… Met een ezel van de ezelsociëteit in Zeist. Op zaterdag 29 maart, 19 april, 24 mei en 21 juni staan ezelwandelingen gepland.
Per wandeling kunnen er ongeveer 10 mensen mee. De dag begint om half elf met koffie/thee en een koek. Om 11 uur ga je op pad met ongeveer 5 ezels. De wandeling duurt zo’n twee uur. Daarna is het tijd voor een biologische lunch.
Deelname kost 20 euro per persoon, kinderen betalen 15 euro. Alle inkomsten komen ten goede aan de ezels van de ezelsociëteit.
De ezelsociëteit is een opvang voor verwaarloosde ezels. Sinds de oprichting heeft de ezelsociëteit al ruim 180 ezels opgevangen. De medewerkers van de opvang zorgen ervoor dat de ezels eerst zo goed mogelijk opknappen. Ze krijgen een rustige plek, medische verzorging, goed eten en drinken en veel aandacht. Daarna gaan de meeste ezels naar een pleegadres. Bejaarde en gehandicapte ezels blijven in het opvangcentrum in Zeist.

In de opvang werken alleen vrijwilligers. De opbrengst van de wandelingen en alle donaties komen ten goede aan de ezels.