balk.jpg   bubblebar.jpg   bal.jpg 

Het lijken wel snoepjes, de vrolijk gekleurde bubble bars en bruisballen van Lush.
Lush – dat betekent letterlijk: weelderig, sappig, mals. En die woorden passen precies bij de verzorgingsproducten van Lush. Lush-producten zijn gemaakt van vers fruit, groenten, essentiële oliën en veilige synthetische stoffen. En zónder dierlijke ingrediënten en dierproeven.
Je krijgt direct zin om een heerlijk geurend bad te nemen…

In Poole (Dorset) aan de zuidkust van Engeland, is Lush al sinds de jaren zeventig bezig met het maken cosmetica. Na wat jaren van vallen en opstaan is Lush inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf.  De kracht van Lush is het behoud van waarden. De oprichters van Lush ontwikkelen nog steeds alle producten zelf. Zij reizen de hele wereld af op zoek naar de beste etherische oliën en ontwikkelen steeds nieuwe geuren. Honderden enthousiaste mensen maken nog altijd alle producten met de hand. Zij vormen de bruisballen en massagebars met de hand, ze gieten de blokken zeep met de hand in vormen en snijden ze daarna in stukken. Lush gebruik ook zo weinig mogelijk conserveringsmiddelen. Vaak lukt het ingrediënten zo te combineren dat de producten zich stabiliseren en langer houdbaar zijn. Als conserveringsmiddelen echt nodig zijn gebruik Lush er zo weinig mogelijk van.
 
Er zijn enkele winkels in Nederland die Lush verkopen: in Amsterdam, Haarlem, Den Bosch, Maastricht en Den Haag. Kijk op de website voor de adressen. Te ver weg? De producten van Lush zijn ook te bestellen via de onlineshop. En bestel je vóór 21 maart, dan maak je ook nog kans op een cadeautje van de paashaas…
 

paas.jpg