Je zou het nog niet zeggen, maar het voorjaar komt eraan. Dus als het de komende weken wat droger en warmer wordt gaan de vogels op zoek naar een goed nest. Veel vogels maken graag gebruik van een natuurlijke nestelruimte, maar die zijn er niet (meer) zo veel. Daarom is het een goed idee een nestkast in je tuin of op je balkon op te hangen.

tjiftjafnestkast.jpg

Maart is nestkastenmaand bij de Vogelbescherming. In de winkel van de Vogelbescherming in Zeist zijn meer dan 20 verschillende soorten nestkasten te koop: voor mezen, roodborstjes, zwaluwen, tjiftjafs en mussen. En als je wat ruimer woont… ook voor bosuil, steenuil en torenvalk.

En woon je middenin de stad waar geen vogel te bekennen is? Heb je geen ruimte om pimpel1.jpgeen nestkast op te hangen? Dan zijn er nog volop mogelijkheden om de vogels ‘ in huis te halen’ . Vanaf 18 maart kun je via 8 webcams vogels in nesten live bekijken. Kijk op www.beleefdelente.nl.
Je huis kun je opfleuren met zo’n vrolijke knuffelfluiter van de vogelbescherming….