Commundo is een ideële reisorganisatie in Nederland met een uniek concept: de combinatie van reizen en het doen van vrijwilligerswerk. Een avontuurlijke reis maken naar een ver land en tegelijkertijd daadwerkelijk je steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het land en de lokale bevolking. Het gevoel krijgen dat wat jij doet betekenis heeft. Voor de mensen met wie je samenwerkt, maar ook voor jezelf.

Hoe werkt het ?
Je gaat 3 weken op reis met een kleine groep mensen en een begeleider van Commundo. De eerste 2 weken werk je in een bestaand ontwikkelingsproject. De laatste week maak je een rondreis door het land waar je verblijft. Vaak slaap je bij gastgezinnen; zo leer je het land en de cultuur nog beter kennen.

Commundo verzorgt reizen in Guatamala, Sri-Lanka, Thailand, Zuid-Afrika, Roemenië en Suriname. Op deze foto assisteert een deelnemer een lerares in Guatamala. Het zijn geen reizen die je last-minute boekt dus kijk snel eens op de website van Commundo.

commundo.jpg